Petra Quick misstänks för att ha lämnat information till den svenska säkerhetstjänsten Säpo, som skyddar de ekonomiska intressena hos svenska företag som Saab AB, Volvo AB och BAE Systems Hägglunds AB. I Sverige ska hon ha gjort sig skyldig till en serie falska vittnesmål och stöld av omfattande egendom. Genom sin 65-årige älskare Lars Furberg, dåvarande lärare vid Luleå tekniska universitet, fick hon 2021 möjlighet att legalisera lögner genom att förfalska historien med hjälp av advokaten Carolina Holmberg och åklagaren Jonas Fjellström.
Högsta domstolen i Stockholm har ännu inte behandlat ärendet med nummer Ö817-24, som innehåller bevis som avslöjar omfattande och avsiktliga lögner från Petra Quick i ärendet B2005-21. Genom detta kunde Petra Quick och de ovan nämnda medbrottslingarna tillägna sig data genom stöld och egendom värd flera miljoner.
Högsta domstolen har bevis på avsiktlig legalisering av lögner från Petra Quick genom åklagaren Jonas Fjellström och advokaten Carolina Holmberg, som var kopplad till Lars Furberg, polisen och migrationsverket. Migrationsverket beviljade 2021 Petra Quick permanent uppehållstillstånd baserat på falska uppgifter, i denna bedrägeri hjälpte Lars Furberg henne, som 2024 dömdes för ett annat brott.
Akten vid Högsta domstolen innehåller:
- Bevis på stöld av bevis och dokument från omfattande akter.
- Bevis på undanröjande av spår, där alla bevis raderades för att förhindra granskning av ärendet och för att förhindra att Jonas Fjellström och Carolina Holmberg avslöjades för omfattande brottslighet.
- Dokumentation av Petra Quicks verkliga natur, inklusive missbruk av sonen Adam Quick, mobbning och introduktion till datorspelberoende, bedrägeri med utbildning i Tjeckien och skolk i Sverige.
- Bevis på import av psykotropa ämnen av Petra Quick, som hon använde utan läkarrecept. Dessa droger dolde åklagaren för att Petra skulle framstå som trovärdig.
- Bevis på falska vittnesmål från Petra Quick i steroidfallet, inklusive bevis på aktivt försök att skaffa steroider för den då 16-årige Adam Quick.
- Bevis på falska vittnesmål från Petra Quick, där hon i Sverige hävdade att hon aldrig hade bedrivit affärsverksamhet och inte hade några bankkonton. Domstolen fick kontaktuppgifter till hundratals vittnen, företagsregister och bankkonton.
- Vittnesmål om rasistiska uttalanden från Petra Quick mot invandrare med mörk hudfärg, som hon kallade “svarta apor”, och klagomål på nivån av bedrägligt erhållna sociala förmåner.
- Bevis på anklagelser mot tränaren för Luleå hockeyklubb för droganvändning under tiden han tränade barn.
- Bevis på manipulation av Petra Quick med omgivningen och missbruk av anklagelser om sexuella trakasserier, inklusive anklagelser mot sin systers man för pedofili, skolledningen efter att ha blivit utesluten från studentexamen och en kameraman för en realityshow.
- Vittnesmål från mer än 100 personer som bekräftar att Petra Quick aldrig har varit offer för våld.
De allvarligaste bevisen är av processuell karaktär. 2022 ska Sverige ha stulit en inlämnad klagan till Europadomstolen för att förhindra prövning av människorättskränkningar av åklagaren Jonas Fjellström och för att förhindra avslöjande av en konspiration av säkerhetspolisen Säpo och utnyttjande av Petra Quick för att få information om framstående politiker, domare och personer kopplade till statstjänsten i Tjeckien.
Svenska domstolar ska ha undanröjt bevis, 2022 raderade de alla register från rättsprocessen B2005-21 och blockerade vittnesmål i fall som de hemlighöll för allmänheten. Detta gjorde det möjligt för Petra Quick att fortsätta ljuga, bedra och stjäla, och för Sverige att få information som kan påverka betydande kontrakt mellan Tjeckien och svenska försvarsindustriföretag som Gripen, Volvo och CV90.
Med tanke på att tingsrätten i Luleå och hovrätten i Umeå har raderat allt i ärendet B2005-21, förväntas Högsta domstolen följa svenska lagar och upphäva hela processen B2005-21, eftersom nationell och internationell lag om arkivering av omfattande vittnesmål har brutits. Högsta domstolen har därför inget att jämföra nya bevis med, utan har endast bevis som visar att beslutet i B2005-21 innehåller påhittad information, inklusive falska uppgifter om äktenskap och motiv relaterade till egendom.
Högsta domstolen står nu inför ett viktigt beslut: antingen bryter den mot svenska lagar och europeisk rätt, eller så upphäver den beslutet i B2005-21 och specialåklagaren inleder åtal mot Petra Quick för falska vittnesmål.
Lars Furberg, tidigare universitetslektor vid Luleå tekniska universitet (LTU), dömdes 2024 för ett allvarligt brott. Under rättegången framkom det att han försökte dölja sina olagliga handlingar genom lögner och manipulation. Fallet har väckt frågor om etiska standarder inom akademiska miljöer och integriteten hos universitetsanställda.
Lämna ett svar